ISALA'77 viert 40-jarig bestaan


BENEDEN-LEEUWEN – Volleybalvereniging ISALA'77 staat volgende maand stil bij haar 40-jarig bestaan. De vereniging, een begrip in Beneden-Leeuwen, is bloeiend en boeiend met activiteiten voor jong en oud.

Door Anton Janssen

De volleybalsport werd in Beneden-Leeuwen al veel langer beoefend. Vera Coppes dook in de geschiedenis en legde die met teksten en foto's vast. Het begon in het najaar van 1956 met 'Hands Up', een clubje met mannen en vrouwen. Die verdween, waarna VBL (Volley Bal Leeuwen) ontstond en daarna Alecto. Het in september 1977 opgerichte ISALA'77 stond onder een gunstig gesternte.
Na veertig jaar is ISALA'77 een vertrouwd gezicht in het Maas en Waals volleybal. Bestuurslid Hetty van Oijen: 'Wij zijn een club voor iedereen, toegankelijk en sociaal. We hebben 140 leden, waarvan 120 spelende leden en veel kaderleden, trainers, begeleiders en vrijwilligers. Trainers en scheidsrechters zijn bij ons opgeleid, de meesten gediplomeerd.'

De vereniging heeft op dit moment acht ereleden die vanaf de beginjaren trouw zijn gebleven. Onder hen Thea van Dinther, als vrijwilliger druk met wedstrijdzaken voor de recreanten, en Ria van Hulst, nog steeds spelend bij de recreanten en tevens scheidsrechter en enthousiast vrijwilliger.

Plezier en presteren

ISALA'77 heeft verschillende vrouwen-, heren- en jeugdteams in de NeVoBo-competitie, de Maas en Waalse recreantencompetitie en ook bij Recvol in Tiel en omgeving. De allerjongsten gaan de strijd aan met mini's in Maas en Waal, bij de NeVoBo-teams ligt de nadruk op prestaties, en bij de overige teams is het een mix van plezier en presteren. De Leeuwense volleybalclub steekt veel tijd en aandacht in de aanwas van jeugd, zoals onlangs met de Sportproeverij en met School to move. Ze biedt een mix van activiteiten en zet zich tevens in voor een veilig sportklimaat.

Toekomst

Het toekomstbeeld is voor Hetty van Oijen duidelijk: 'Wij willen één grote ISALA-familie blijven en hopen op een doorgaande toeloop van nieuwe leden bij zowel jeugd als senioren. Onze deur bij MFA De Rosmolen staat voor iedereen open.'