Foto: Jan Roelofs
Foto: Jan Roelofs Foto: Jan Roelofs

Leerlingen koken voor ouderen in Horssen

HORSSEN - Eenentwintig leerlingen van groep 8 van basisschool De Octopus hebben dinsdag 26 september een driegangen maaltijd bereid voor zevenentwintig ouderen in Horssen.

Vanaf negen uur 's ochtends waren de kinderen druk in de weer om 'hun' gasten te kunnen ontvangen. Onder leiding van vier vrijwilligers van stichting Meerwaarde Maas en Waal werd geleerd hoe gasten ontvangen dienden te worden, hoe de tafel gedekt moest worden, hoe een drankje aangeboden en een maaltijd uitgeserveerd moest worden. Uiteraard leerden de kinderen ook om te koken.
De vrijwilligers vertelden de leerlingen alle ins en outs over het runnen van een keuken en een restaurant, hoe je omgaat met keukenmessen, glazen, borden en bestek en vooral: hoe je het fijn en gezellig kunt maken, zodat de ouderen zich thuis voelen in 'hun' restaurant. Alle leerlingen hadden voor de gasten daarom ook een persoonlijke placemat gemaakt.

De ouderen waren erg tevreden over de maaltijd en de daarbij horende service en gingen met een voldaan gevoel naar huis.