Cursus kleding maken.
Cursus kleding maken. Foto: Maik Jansen

Jubilerend 't Riem opent deuren

HORSSEN - Tijd voor een nieuwe hobby, of door de steeds verdonkerende dagen op zoek naar een wekelijks zinvolle bezigheid? Op de open dag van 't Riem te Horssen kan men komende zondag 8 oktober tal van mogelijkheden proeven om op een ontspannende, gezellige manier de vrije tijd nuttig te besteden.

Door André Janssen


Het vijfentwintigjarig bestaan van het Regionaal Instituut voor Educatie in Maas en Waal, ofwel 't Riem, wil deze stichting niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom viert men dit met informatieve open dag.
't Riem is ontstaan doordat er behoefte bestond aan educatieve cursussen. De oorsprong van de stichting ligt bij de privatisering van het toenmalige sociaal cultureel werk in samenwerking met de Sprong. Zes jaar geleden werd de werkgroep Afferden erbij betrokken. Buiten Horssen, waar de meeste activiteiten plaatsvinden, en Afferden, worden ook cursussen gegeven in Boven-Leeuwen en Wamel. De stichting is in de loop der jaren uitgegroeid tot een instituut dat jaarlijks een grote diversiteit aan activiteiten biedt en nog steeds groeiende is. De teller staat momenteel op zestien cursussen waaraan zo'n 150 cursisten deelnemen.
Tijdens de open dag kunnen bezoekers kennismaken met het gehele pakket aan cursussen voor volwassenen dat 't Riem momenteel te bieden heeft. De jongste mogelijkheden zijn Spaans voor beginners, stoelyoga, de leesclub en Engels converseren. Een van de demonstraties is 'Koken voor mannen', waarvan de resultaten in een proeverij worden aangeboden. Tijdens de open dag kan men tevens suggesties voor cursussen doen die, indien mogelijk en afhankelijk van het aantal aanmeldingen, opgezet kunnen gaan worden. Voor kinderen is er de cursus kinderknutselen.

De open dag vindt plaats in dorpshuis De Horst in Horssen en wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Sjef van Elk. Ook mensen die belangstelling hebben om zich als docent of vrijwilliger voor de stichting in te zetten zijn van harte welkom. De open dag duurt tot 16.00 uur.

Voor een compleet overzicht van de cursussen, zie www.hetriem.nl.