Aan de dijk in Alphen wachten de 'Shelters'  van gastkunstenaar Meau Verweij uit Geldermalsen in de ochtendzon.
Aan de dijk in Alphen wachten de 'Shelters' van gastkunstenaar Meau Verweij uit Geldermalsen in de ochtendzon. Foto: Addy de Meij

Zonnige en geslaagde negende editie KunstBakens

WEST MAAS EN WAAL – Stichting KunstBakens kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Maas en Waalse kunstroute werd goed bezocht door talrijke kunstliefhebbers, die zich ondersteund wisten door een heerlijk herfstzonnetje.

Het weer was de kunstenaars goed gezind, want er waren verschillende exposities in de buitenlucht, met name in Alphen viel er wat dat aangaat veel te bekijken. Een contrast met de intieme ateliers, waar kunstenaars de bezoekers een kijkje gunden in hun werkwijze en het resultaat daarvan.
De route concentreerde zich dit jaar in vier plaatsen, Appeltern, Alphen, Wamel en Druten. Het kerkje in Appeltern, waar elke kunstenaar een representatief werk van zichzelf had neergezet, was voor veel bezoekers inspiratie om een route uit te stippelen. Deelnemers aan KunstBakens lieten zich dit jaar inspireren door het woord reflectie, waarmee een diversiteit aan werken werd gecreëerd.

Foto: 'Shelters' van gastkunstenaar Meau Verweij uit Geldermalsen.