Start KIES groep

BENEDEN-LEEUWEN - Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf. Ouders blijven altijd ouders voor hun kinderen. KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders.

Voor wie is KIES

KIES is bedoeld voor alle kinderen die op een moment in hun leven de scheiding van hun ouders hebben meegemaakt. Wanneer de scheiding vrijwel vlekkeloos is verlopen of gepaard is gegaan met veel conflicten is ondergeschikt tijdens de bijeenkomsten. Alle kinderen kunnen hun ervaringen met elkaar delen. De KIES groep die binnenkort gestart wordt is voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool.

Wat is het doel van KIES

KIES leert kinderen de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. KIES leert hen te communiceren met 'ik-boodschappen', om te gaan met conflicten. KIES draagt bij aan gedragsverandering van kind en een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer. Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop. Hulp wordt op maat geboden.

Meer informatie

Meer informatie over data, kosten, aanmelden en contactgegevens: www.opvoedenenmeer.nl.