Niels Gijsbers (midden) met medewerkers NAAM en NAAM in de foyer.
Niels Gijsbers (midden) met medewerkers NAAM en NAAM in de foyer. Foto: John van Gelder

Frisse wind laat d'n Bogerd uitgroeien tot bruisende plek

DRUTEN - Een stijlvolle metamorfose van de foyer, de introductie van een gevarieerde lunchkaart en dagschotels in combinatie met een theaterbezoek, en de ambitie om uit te breiden met een kleine menukaart in de avonden. Dat zijn de ingrediƫnten waarmee ondernemer Niels Gijsbers d'n Bogerd uit wil laten groeien tot een bruisende plek in Druten. Op zaterdag 30 september presenteert hij zich, samen met de bedrijven en instellingen die onderdak vinden in het centrum, tijdens een feestelijke open dag.

Het gaat goed met d'n Bogerd. Het ontmoetingscentrum aan de Van Heemstraweg huisvest een recordaantal bedrijven en instellingen, sinds de opening in 2002. Exploitant Niels Gijsbers is blij met die ontwikkelingen. Sinds begin vorig jaar laat hij zijn frisse wind door de organisatie waaien. Nu de bezetting van het gebouw weer optimaal is stort hij zich volledig op de horeca.

Metamorfose

De afgelopen weken werd hard gewerkt aan een metamorfose van de foyer. 'Een stijlvolle scheidingswand voorkomt vanaf nu tocht vanuit de entree en zorgt tevens voor een intieme sfeer', vertelt hij. 'Daarnaast zijn de wanden opnieuw bekleed en is de bar onder handen genomen.' Die aanpassingen moeten d'n Bogerd aantrekkelijker maken. 'Vanaf 1 oktober is ons nieuwe lunchcafƩ doordeweeks geopend en kunnen gasten bij ons genieten van een lekkere lunch, geserveerd op plankjes met verschillende gerechtjes om te proeven.'

Uitnodigend

De nieuwe stijl van d'n Bogerd laat zich het best omschrijven als uitnodigend. En dat is precies het doel dat Gijsbers nastreeft. 'Een stijl die past bij verschillende momenten op de dag. Zo gaan we binnenkort ook starten met theatermenu's op avonden dat er voorstellingen zijn van het Agora Theater en richten we ons op feesten en partijen.'

Op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur is er een open dag met theater, muziek en een proeverij van de nieuwe lunchkaart.