Blauwe envelop blijft in Druten


DRUTEN - John Reijers en Gerard van Elk van de Dorpslijst Afferden kunnen gerust zijn. Zij maakten zich zorgen nu de gemeente had aangekondigd dat Munitax, die de gemeentelijke belastingen voor Druten int, alle aanslagen en verminderingen voortaan alleen nog digitaal via MijnOverheid ging versturen.

Door Piet Zeeuwen

De Afferdense raadsleden vonden dat maar niks, omdat hierdoor volgens hen veel ouderen en mensen die geen computer hebben niet bereikt werden. In een brief aan het college betoogden ze: 'En dat is nu juist de groep mensen die zo lang mogelijk zelfstandig in de maatschappij moet kunnen blijven functioneren, dan moet je ze ook wel kunnen bereiken.'

Het antwoord van burgemeester en wethouders is even helder als simpel. Het bericht op de gemeentepagina in de Maas&Waler, waarin stond dat Munitax vanaf nu alle post digitaal via MijnOverheid zou gaan versturen, was niet volledig. Het college: 'We vergaten namelijk te vermelden dat deze digitale berichtgeving alleen ingaat voor de mensen die dat uitdrukkelijk wensen. Iedere belastingplichtige blijft dus gewoon de ouderwetse blauwe post ontvangen van Munitax. Maar wie liever een digitaal bericht ontvangt, kan dat zelf regelen.' De gemeente heeft hierover afgelopen week ter verduidelijking een bericht geplaatst op de gemeentepagina in deze krant.