Beweeg- en beleefpark

DRUTEN - Het voormalige terrein van basisschool De Kleurencirkel, die onlangs gesloopt werd, verandert binnenkort in een beweeg- en beleefpark. Daartoe stelde de gemeenteraad eerder al 75.000 euro beschikbaar. Het park grenst aan de nieuwe mfa De Doorkijk.


Het project bestaat uit twee delen, die met elkaar in verbinding staan. Het project omhelst enerzijds de inrichting van de omgeving van De Doorkijk en anderzijds een aanpassing van een deel van de taluds van de grachten in de wijk Druten-Zuid.

Beleefpark

Met de kernwoorden: spelen, bewegen, beleven, ontdekken en bewustwording van natuur, werd door het bedrijf Kragten een prachtig ontwerp gemaakt voor een heus beweeg- en beleefpark. Deze tekeningen hangen inmiddels in mfa De Doorkijk en zijn te vinden op de website van de Gemeente Druten.

De gemeente hoopt het werk rondom de Doorkijk eind van 2017 af te ronden. Samen met het Waterschap wordt tevens een plan gemaakt voor het verbeteren van de kwaliteit van het water in de sloten in de wijk Druten-Zuid.