Atletiekgroep voor kinderen met autisme

TIEL - Atletiekvereniging Astylos start in oktober, in samenwerking met Familysupporters, een groep voor kinderen met autisme. De groep is bedoeld voor kinderen van acht tot en met dertien jaar uit de regio Maas en Waal/Betuwe, die een vorm van autisme hebben. De kinderen sporten in combinatie met één van hun ouders.
Het initiatief komt van Wamelnaar Caspar Wijkmans, bestuurslid bij de atletiekvereniging en werkzaam voor Familysupporters. 'Net als alle kinderen hebben veel kinderen met autisme plezier in sporten. Helaas blijkt het in de praktijk moeilijk om een geschikte sport te vinden', vertelt hij. 'Ook is het vaak lastig om in een reguliere groep in een sportclub mee te draaien. Onder andere door het individuele en rustige karakter is atletiek een geschikte sport voor kinderen met autisme.'

Begeleiding

Er is veel persoonlijke begeleiding. De trainingen worden gegeven door atletiektrainers. Daarnaast is er iemand aanwezig voor professionele pedagogische ondersteuning vanuit Familysupporters. Zo kan er veel individuele aandacht gegeven worden. 'Het uitgangspunt is dat de kinderen samen met hun ouders plezier hebben en in een veilige omgeving kunnen sporten. Daarnaast zal er ook aandacht besteed worden aan sociale vaardigheden, winnen en verliezen, spelregels, samenwerken, respect voor elkaar en het aangaan van nieuwe uitdagingen', aldus Caspar.

Meer informatie

De trainingen starten op 28 september en zijn op donderdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur. Er wordt in eerste instantie gestart met tien buitentrainingen op de atletiekbaan van Astylos in Tiel. Bij succes komt er mogelijk een vervolg. Voor meer interesse kan contact worden opgenomen met Caspar Wijkmans, via casparwijkmans@gmail.com.