Een speler van DIO'30 in actie met een voetballer van Beuningse Boys.
Een speler van DIO'30 in actie met een voetballer van Beuningse Boys. Foto: Twan van der Zandt

Voetballers in startblokken voor competitie

MAAS EN WAAL - De Maas en Waalse voetballers staan in de startblokken voor de nieuwe competitie. Volgende week zondag, 24 september, wordt de eerste ronde gespeeld. Dat is enkele weken later dan eerdere jaren. Daardoor verliep de voorbereiding anders, en beter, en begonnen de bekerwedstrijden ook later. Deze week een vooruitblik op het nieuwe voetbalseizoen.

Door Anton Janssen


Leones blijft de hoogst ingedeelde Maas en Waalse club. Bij de tweedeklasser uit Beneden-Leeuwen vertrok trainer Wil Beijer na drie seizoenen. De nieuwe trainer is de van Union overgekomen Martijn Bartels. Hij zorgt voor een jonge en frisse uitstraling.

Bij Leones zijn enkele nieuwe spelers, waaronder Bram Kooijmans, die na een jaar bij Woezik te hebben gespeeld terugkeert op sportpark Zijvond. Leones werd vorig seizoen tweede en haalde een periodetitel. In de nacompetitie werd de ploeg voor promotie uitgeschakeld.

DIO'30

Ook derdeklasser DIO'30, dat vorig seizoen als derde eindigde, deed na een periodetitel zonder succes mee aan de nacompetitie. Trainer Stefan Hoogsteder blijft de selectie op De Gelenberg trainen. Bij de Drutenaren stopten enkele routiniers, waaronder Bas Bakker en Bob Stevens. Onder de nieuwelingen is de van Alverna overgekomen aanvaller Yannis Ngola.

Beuningse Boys

Bij Beuningse Boys, vorig seizoen negende in de derde klasse, is trainer Wim Wouterse gebleven. De routiniers Tim van Bon en Patrick van Leeuwe stopten op sportpark De Ooigraaf. De selectie in Beuningen is onder andere aangevuld met enkele spelers uit de eigen jeugd.

In de vierde klasse gaan de gepromoveerde clubs Batavia uit Batenburg, Roda'28 uit Winssen en UHC uit Bergharen/Hernen hun krachten beproeven. Ze komen daar de streekclubs Ewijk, SCP, Victoria'25 en WVW tegen.

Bekertoernooi

In de poulewedstrijden voor de beker won Leones van Margriet uit Oss en van Nivo Sparta uit Zaltbommel. De beslissende wedstrijd is zondag uit bij eerste klasser DESO in Oss.

Ook DIO'30 won haar twee bekerduels: DSZ en SDOO werden verslagen. De beslissing valt zondag tegen SCP. De derby wordt in Puiflijk gespeeld. DIO'30 heeft dankzij een beter doelsaldo aan een gelijkspel voldoende voor de poulewinst en deelname aan de knock out fase.

Beuningse Boys, dat het zondag in Renkum opneemt tegen RVW, is na het gelijkspel tegen SCD'33 en verlies bij Roda'28 al uitgeschakeld.