Ook vorig jaar kende de Oktoberfeesten een afgeladen feesttent.
Ook vorig jaar kende de Oktoberfeesten een afgeladen feesttent. Foto: Niels Stam

Tiroler feestje in de Maas en Waalse klei

AFFERDEN - De grote feesttent staat, het podium is geïnstalleerd en ook de bar is nagenoeg af. Kortom alles is gereed om komend weekend de Maas en Waalse Oktoberfeesten te vieren. Met op vrijdagavond Rowwen Hèze, en op zaterdag de Schunkelnmittag en het 'Feest der Feesten' is er ook dit jaar een bomvol programma.

Voor de zesde keer op rij wordt Afferden omgetoverd tot het München van Maas en Waal. Een concept dat ooit begon met een paar honderd mensen, en inmiddels een paar duizend mensen trekt. De reden? De Maas en Waalse Oktoberfeesten is niet zomaar een 'tentfeest', maar een ware belevenis. Met tientallen biertafels, een bar in Beierse stijl en sfeervolle aankleding stappen bezoekers voor even in een andere wereld. Dat 99 procent van de bezoekers dat in authentieke klederdracht doet - gehuld in dirndls en lederhosen - draagt daaraan uiteraard bij.

Rowwen Hèze

Op vrijdag 15 september is er een feestavond met optredens van Dinteren dut Normaal en Rowwen Hèze. Waar er vorig jaar nog 'hardstyle' werd gedraaid, is nu gekozen voor Nederlandstalig. De feestavond is voor iedereen vanaf vijftien jaar. In een tweede tent wordt Duitse feestmuziek gedraaid. 'In de voorverkoop zijn al meer kaarten verkocht dan er vorig jaar aan bezoekers waren, dus dat belooft veel goeds', aldus de organisatie. Kaarten voor de vrijdagavond zijn nog beschikbaar á 17,50 euro via www.oticket.nl.

Schunkelnmittag

Op zaterdagmiddag kan jong en oud genieten van traditionele Tirolermuziek en meedeinen op bekende schlagers tijdens de Schunkelnmittag. Muziek is er van Die Reifholzkapelle. De middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur en de entree is gratis.
Zaterdagavond staat het Oktoberfest op het programma. Deze avond stroomt de tent vol met Herren und Damen in Lederhosen en Dirndl's. In Beierse sferen worden pullen bier geserveerd. Ook dit jaar is er een middenpodium, waar diverse artiesten zullen optreden. Er zullen zowel bekende als onbekende gezichten de bühne betreden, maar de organisatie houdt - traditiegetrouw - tot het laatste moment geheim wie er de Afferdense feesttent op zijn kop komen zetten. Dit jaar is gekozen om, gezien de grote hoeveelheid bezoekers, twee extra tenten te plaatsen. In de ene tent wordt een foute après ski party gehouden, in de tweede tent is er een Hollandse avond. Het evenemententerrein is open vanaf 19.00 uur, het programma in de grote tent begint om 19.30 uur.
Meer informatie: maasenwaalseoktoberfeesten.nl.