Druten West vanuit de lucht gezien.
Druten West vanuit de lucht gezien. Foto: John Slot

Met z'n allen aan tafel

DRUTEN - Of het nu toeval is of opzet, op zaterdag 23 september aanstaande wordt het vijftigjarig bestaan van de wijk Druten West feestelijk gevierd, en wel op dezelfde dag als de landelijke Burendag 2017. Op die dag wordt de rode loper uitgelegd, en de vlag gehesen, voor en door de wijkbewoners van Druten West. Ook in de Citatiestraat.

Door Wil van den Dobbelsteen

Het samengestelde feest-comité is er in geslaagd om de theaterzaal in cultureel centrum d'n Bogerd op die septemberdag te laten reserveren voor een gratis gezamenlijk ontbijt voor de wijkbewoners. Van 09.00 tot 09.30 uur kunnen zij aanschuiven, waarna om 09.30 uur het officiële welkom en de start van het ontbijt zal volgen. Men kan dan op het gemak komen tafelen, want tot 11.00 uur staan de dissen gedekt en worden diverse ontbijt-lekkernijen voorgeschoteld.

Naderhand kan, tijdens een gezellige nazit, volop worden nagepraat. Onderwijl is er regelmatig een onderbreking 'met een Frans randje', evenals vrolijke en gezellige muziek. Kortom, de sfeer is feestelijk voor de ruim 150 te verwachten tafeldames en -heren, jongens en meisjes. Er is eveneens gedacht aan een stukje ontspanning voor de jeugd. Diverse uitgestalde attracties, waaronder Oud Hollandse spelen en een springkussen, zullen de nabije omgeving van dit mega-ontbijt opfleuren. Er zal eveneens een aantal genodigden aanschuiven om dit historische en feestelijke ontbijt nog meer inhoud te gaan geven. Dit ook omdat vele Drutense ondernemers het mogelijk hebben gemaakt om op deze feestelijke wijze stil te kunnen staan bij het vijftigjarig bestaan van de wijk.

Verleden, heden en toekomst

Met z'n allen aan tafel om, in een sfeervolle ambiance, te praten over en te denken aan het verleden, het heden en de toekomst van met name deze al gedeeltelijk gerenoveerde wijk. Hierbij kan het onder meer gaan over de invulling van De Hooiwal, Het Erf, De Klokkenslag en het al of niet herbouwen van de sporthal aan de Heuvel.
Door het realiseren van deze bebouwingen is het volgens wijkraad Druten West nodig om in wellicht het verlengde van de Buurmeesterstraat een aansluiting c.q. een verdere zinvolle ontsluiting van de wijk te krijgen op de Van Heemstraweg. Het veiliger maken van de oversteek van de Heuvel naar de Hogestraat is straks, bij de reconstructie van de Hogestraat, eveneens een punt van aanpak.
Allemaal zaken die op het wensenlijstje van de wijk staan en waarover natuurlijk, naast allerlei andere onderwerpen, van gedachten kan worden gewisseld.
Het feest-comité hoopt op een ruime belangstelling voor het ontbijt en een grote deelname. Rekening houdend met alle weersomstandigheden is gekozen voor cultureel centrum D'n Bogerd als locatie. Hier worden ook enkele kraampjes opgesteld. Of het nu goed of slecht weer wordt, de vlag bij de wijkbewoners kan zaterdag 23 september gewoon in top, en de rode loper zal voor ieder van hen uitliggen.

Het definitieve feestprogramma zal uitgebreid worden gepresenteerd in de Maas&Waler van 20 september 2017.