De dames van DSZ/Unitas
De dames van DSZ/Unitas

Thuisploeg wint Maas&Waal Cup

BOVEN-LEEUWEN - Op de velden van s.v. DSZ werd afgelopen zaterdag, onder bijna tropische omstandigheden, het eerste lustrum gespeeld van de Maas&Waal Cup.

Voor de eerste keer kwamen ook enkele damesteams in actie. Het combinatieteam van DSZ/Unitas, dat dit jaar als samenwerkingsteam van start is gegaan, kwam als winnaar uit de bus. In de finale wonnen de dames van AAC/Olympia met 7-1.

Herenploegen

Na afloop van de damesfinale kwamen er zes herenploegen uit de gemeente West Maas en Waal in actie. De finale ging dit jaar tussen de ploegen uit de buurdorpen Boven- en Beneden-Leeuwen. Leones 2, dat in de poule-fase indruk had gemaakt, kon in de finale niet meer hetzelfde sterke spel op de grasmat leggen. De thuisclub, die dit toernooi geen enkel tegendoelpunt incasseerde, wist in deze laatste wedstrijd tweemaal het net van de tegenstander te vinden. Hiermee eindigden de heren van DSZ voor de eerste keer in de geschiedenis van de Maas&Waal Cup als winnaar. De ploegen uit Wamel en Dreumel speelden daarna om de derde en vierde plaats, waarbij Aquila als winnaar uit de bus kwam.