Jan Vernooij, Laura den Biesen, René den Biesen, Noud van Dinter.
Jan Vernooij, Laura den Biesen, René den Biesen, Noud van Dinter. Foto: Danny Peters

Inschrijving Maas en Waalse Popquiz geopend

DEEST - Beroemde covers van onbekende artiesten, intro's van bekende hits en pop-weetjes, zoals 'welke hit stamt uit welk jaar en welk album is niet van deze artiest', komen aan bod tijdens de lustrumeditie van de Maas en Waalse Popquiz op 28 oktober. Tijdens de Popquiz staan de vragen uit vijf decennia popmuziek centraal. Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven.


Het viertal René den Biesen, Laura den Biesen, Noud van Dinter en Jan Vernooij is al weer weken bezig met het verzamelen en bij elkaar brengen van popfeiten uit de periode jaren zestig tot en met nu, met als doel om eind oktober weer een fantastische avond in elkaar te knutselen.

Inschrijven voor de Maas en Waalse Popquiz is mogelijk met een team van drie personen. Op basis van de editie van vorig jaar zijn er meer klassikale rondes, waarbij iedereen dezelfde kansen heeft om de vragen goed te beantwoorden. Daarnaast zijn er ook nog rondes waarbij gewerkt wordt met drukapparatuur. In deze rondes gaat het om snelheid in combinatie met feitenkennis. De organisatoren zijn nog bezig met een muzikant die deze avond zal optreden en een vijfentwintigtal intro's zal spelen die door de deelnemers geraden moeten worden.

Lustrumeditie

Wat vijf jaar geleden begon met simpele middelen in het toenmalige Café Barabas in Boven-Leeuwen is enkele jaren later uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement voor muziekminnend Maas en Waal.

De Maas en Waalse Popquiz wordt gehouden op zaterdag 28 oktober in café 't Zwaantje in Deest. Aanvang 18.00 uur. Rond 22.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt. Daarna is er nog ruimte om te dansen op de grote hits van toen en nu.

Inschrijven

Inschrijven kan per mail via maasenwaalsepopquiz@gmail.com. Deelname kost 5 euro per persoon. Er kunnen maximaal twintig teams deelnemen. Het verdient aanbeveling om tijdig in te schrijven. Alle jaren is de avond binnen de kortste keren uitverkocht. Wees er dus snel bij.