Die Tolle Leute tijdens een eerdere editie.
Die Tolle Leute tijdens een eerdere editie. Foto: Marieke Gijsbers

Schunkeln op de Maas en Waalse Oktoberfeesten

AFFERDEN - De lederhosen en dirndls mogen bijna uit de kast. Nog twee weken, en dan barsten de Maas en Waalse Oktoberfeesten in Afferden weer los. Naast de Tiroler feestavond staat zaterdag 16 september wederom de traditionele Schunkelnmiddag op het programma.

Schunkeln betekent letterlijk 'deinen'. En dat is nu precies het doel van de middag. In de prachtig aangeklede feesttent, met lange tafels en toepasselijke muziek, valt het niet mee om stil te blijven zitten en begin je al snel automatisch mee te deinen. Natuurlijk hoeft het niet bij deinen te blijven. De afgelopen edities toonden aan dat er ook regelmatig een dansje gewaagd werd.
De Schunkelnmiddag is een feestje voor de hele familie, onder het genot van de gezellige Beierse en Zuid-Tiroolse klanken.

Die Reifholzkapelle zorgt, evenals vorig jaar, voor de muzikale ondersteuning. En ook zanger/accordeonist Ruud Appelhof, geen onbekende in dit circuit, levert een bijdrage aan de middag.
De Schunkelnmittag is op zaterdag 16 september van 14.00 tot 16.00 uur en vrij toegankelijk voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar. Bent u ouder dan 100 en kunt u dat aantonen? Dan wordt u de eerste consumptie door de organisatie aangeboden. 'Der Festzelt' staat ook dit jaar weer opgebouwd aan de Schriksestraat in Afferden.

Programma

Meer informatie over de Maas en Waalse Oktoberfeesten en het programma, zie www.maasenwaalseoktoberfeesten.nl.