Ron Budde bij de Weide Kerkenriet in Beuningen.
Ron Budde bij de Weide Kerkenriet in Beuningen. Foto: Ger Loeffen

Fijn om je echt thuis te voelen

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente.

Door Willeke Guelen

Deze week:        Ron Budde
Locatie:                Weide Kerkenriet,
                Beuningen

'Mijn ouders verhuisden in 1955 vanuit Amsterdam naar Beuningen. Een paar jaar later werd ik aan het Julianaplein geboren. Als jonge kinderen was het voor ons een uitje om naar de schepen in de Waal te gaan kijken. Dan liepen we altijd langs deze plek. Destijds was hier een kleine vuilstortplaats van de gemeente, en soms brachten we afval weg voor de mensen uit de buurt. Het dubbeltje dat we daarvoor kregen werd direct omgezet in iets lekkers. Van dat geld kocht ik mijn eerste flesje Seven-up.'

Groene oase

'Inmiddels is de oude vuilstortplaats omgetoverd tot een groene oase. Vanuit hier overzie je een heel stuk van oud-Beuningen. De kerk, een aantal oude huizen, alsof er niets veranderd is.

Ik vind Beuningen nog altijd een heel fijn dorp. Daarom ben ik ook maatschappelijk actief, als mede-organisator van de Lentefeesten, en was ik vijftien jaar lang assistent-trainer bij zwemclub de Dolfijnen', aldus Ron.

Thuisvoelen

'Twee jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Tijdens zo'n rondje zie je je eigen woonplaats weer met een hele nieuwe blik. Ook mijn dagelijks leven probeer ik op die manier in te richten. Een aantal jaar geleden heb ik, naast mijn werk als timmerman, een eigen praktijk voor klassieke massage en coaching opgezet: 'Sentire Domi', wat zoveel betekent als 'je thuis voelen'. Ik wil dat mensen zich goed voelen in hun eigen lijf. Het is eigenlijk net als wonen in Beuningen, het is fijn als je je echt thuis voelt', concludeert hij.

Favoriete plek

Heeft u ook een favoriete plek binnen de gemeente Beuningen? Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl of reageer op dit bericht.