Een van de deelnemers aan de bakwedstrijd van Smullen op het plein in 2014.
Een van de deelnemers aan de bakwedstrijd van Smullen op het plein in 2014. Foto: H. van Coolwijk

Smaakvolle afsluiting van de zomervakantie

DREUMEL - Aanstaande zondag vindt de eerste editie van het Dreumels Food Festival plaats. Het festival laat zich kenmerken door tongstrelende gerechten, heerlijke drankjes, fijne muziek, goed gezelschap en een ambachtelijke ambiance.

De bezoekers zullen getrakteerd worden op verrassende gerechten, van kleine eenvoudige hapjes tot culinaire hoogstandjes. Het festival is bij uitstek een bezoek waard voor jong en oud. Met een lekker kopje koffie, een goed glas wijn, een verfrissend (speciaal)biertje of een glaasje sap of fris genieten van heerlijke lokale gerechten, muziek en vermaak.

Lokaal

Het Festival onderscheidt zich door de kracht van lokaal. De lekkernijen tijdens het Dreumels Food Festival worden bereid door lokale ondernemers en met lokale ingrediënten, waardoor het echt puur en ambachtelijk is. De gerechten komen uit alle windstreken, maar worden uiteraard met lokale ingrediënten bereid.

Plein Ekershof zal deze dag worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met sfeervolle lange tafels met banken en vintage decoraties, houten kramen en nostalgische fruitkisten. Het festival ademt de sfeer van puur, lokaal en authenticiteit.

Beleving

Tijdens het Dreumels Food Festival is er een bier- en wijnproeverij, koffiebar met barista en desserts van streekfruit. Er wordt muziek gedraaid vanuit een oude Kever cabriolet.

Bakwedstrijd

Kinderen kunnen tijdens het evenement ontdekken waar hun eten vandaan komt met een interactief spel van de Rabobank. Ook is er een heuse bakwedstrijd, waarbij kinderen in drie leeftijdscategorieën met elkaar strijden om wie de lekkerste taart, muffin of koekjes kan bakken. Gebruik van streekproducten in de lekkernijen genieten de voorkeur.

De jury bestaat uit oud-Dreumelnaar Marco Nijtmans, eigenaar van Patisserie en Chocolaterie Nijtmans, en zijn leermeester: oud-dorpsbakker Kees Lemmers. De winnaars winnen een workshop 'zoet koken' bij Het Toverbaltheater.

Meer informatie

Het Dreumels Food Festival vindt plaats op zondag 27 augustus op Plein Ekershof en duurt van 15.00 tot 20.00 uur. De entree is gratis. Bezoekers kunnen zelf hun diner samenstellen. Meer informatie en opgeven: www.dov-dreumel.nl.