Deze dames trakteren jou graag op een ijsje in ruil voor jouw verhaal.
Deze dames trakteren jou graag op een ijsje in ruil voor jouw verhaal. Foto: John van Gelder

Een ijsje in ruil voor een verhaal

MAAS EN WAAL - Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus rijdt een ijscokar van het profileringsproject Land van Maas en Waal door zoveel mogelijk dorpen in onze streek om ijsjes uit te delen en verhalen op te halen. Verhalen over het wonen, werken en recreëren in het Land van Maas en Waal, en wat de streek nóg leuker zou kunnen maken.

Door Ruben Schiks


In ruil voor deze verhalen worden inwoners en recreanten getrakteerd op een heerlijk Italiaans ijsje. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de ijscokar een gratis kaartje te versturen vanuit het Land van Maas en Waal. Schrijf een leuke tekst voor een familielid, een geliefde of een kennis en deze wordt direct verstuurd. De leukste en mooiste verhalen worden verzameld en gedeeld.

Profilering

Ondernemersplatform Ondernemend Maas en Waal is in 2016 gestart met het project Profilering Land van Maas & Waal met als doel de regio beter op de kaart te zetten. Onlangs werd in het kader van de profilering van onze streek een beeldmerk gepresenteerd. 'Die onthulling vormde de start van een campagne om het Land van Maas en Waal beter op de kaart te zetten en de vrijetijdseconomie te versterken', vertelt streekcoördinator Caroline Verhees. 'Centraal binnen het project staat het belang van samenwerking tussen ondernemers, maar ook de visie van inwoners en recreanten helpt ons om de streek te profileren. Daarom komen we aankomend weekend naar die inwoners en recreanten toe om te luisteren naar hun verhalen.'

De 'ijstour' start aanstaande vrijdag in Bergharen. Daarna zal de ijscokar te zien zijn in Hernen, Leur, Wijchen, Balgoij, Niftrik, Batenburg Horssen, Appeltern, Altforst en Maasbommel. Op zaterdag worden Deest, Afferden, Puiflijk, Druten, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Wamel, Dreumel, Heerewaarden en Alphen aangedaan. In ieder dorp blijft de ijscokar ongeveer drie kwartier. Weten hoe laat de ijscokar uw dorp aandoet? Kijk dan op Facebook/Land van Maas en Waal.