Het bezig zijn met de conditie kent bij MBvS een gevarieerde indeling.
Het bezig zijn met de conditie kent bij MBvS een gevarieerde indeling. Foto: Jos Henricks

Senioren blijven langer fit door sport en ontspanning

AFFERDEN - Al meer dan elf jaar houdt de vereniging Meer Bewegen voor Senioren (MBvS) uit Afferden, met ruim zeventig leden tussen zestig en tachtig jaar, ouderen uit heel Maas en Waal in beweging. Dat gebeurt in een sfeer waarin het op peil houden van de conditie, gezelligheid en sociaal contact samengaan. Bovendien voorkomt beweging bij senioren fysieke en geestelijke aftakeling.


De vereniging heeft eigen docenten en sport met drie verschillende groepen. Er zijn eveneens mogelijkheden voor een extra groep.

Sociale aspect

Het seizoen bij MBvS loopt van begin september tot eind mei met een onderbreking van twee weken rond Kerstmis. Einde sportseizoen wordt steevast afgesloten met een dagactiviteit die door leden zelf wordt georganiseerd. Ook het sociale aspect is belangrijk: elke eerste week in de maand wordt na het 'sportuurtje' samen koffie gedronken.

De sportlessen van MBvS verlopen volgens een vast patroon en beginnen met een warming-up. Bij het werken met allerlei spelmateriaal en bij de balsporten wordt ook aan geheugentraining gedaan. Het bezig zijn met de conditie kent een gevarieerde indeling. Ieder lid doet mee naar zijn eigen mogelijkheden. Niets moet en alles mag.

Vrijblijvend binnenwandelen

Per 1 september gaat het nieuwe sportseizoen van start, en wordt er gesport op dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.15 tot 11.15 uur. Belangstellenden mogen vrijblijvend binnenwandelen en twee keer gratis sporten. Iedere senior uit Maas en Waal kan zich aansluiten. Informatie is ook te vinden op hun website www.mbvs.nl .