Lokale ondernemers prikkelen smaakpapillen op Food Festival

DREUMEL - Tongstrelende gerechtjes, heerlijke drankjes, fijne muziek, goed gezelschap en een ambachtelijke ambiance. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het eerste Dreumels Food Festival op zondag 27 augustus. De veelzijdige menukaart van het beproefde festivalconcept belooft dé afsluiting van de zomer te worden.

Door Ruben Schiks


De festivalkoks, allen lokale ondernemers, trakteren bezoekers tijdens de eerste editie van het eetfestijn op verrassende verwennerijen uit alle windstreken. Van eenvoudige hapjes tot culinaire hoogstandjes, en bovendien voor ieder wat wils.

Puur en ambachtelijk

Het Dreumels Food Festival is de opvolger van 'Smullen op het plein', dat twee jaar geleden voor het laatst gehouden werd. Voor het nieuwe festivalconcept koos de organiserende ondernemersvereniging voor een frisse insteek. 'Wij zijn dan ook beslist geen standaard foodtruckfestival. We onderscheiden ons door de kracht van lokaal. Niet voor niets vormen 'puur en ambachtelijk' de kernwoorden', vertelt mede-organisator Ellen Jagtenberg.

'Dat vertaalt zich ook in de sfeer van ons evenement', voegt Petra Smits daar aan toe. 'Met houten kramen, nostalgische fruitkisten, lange tafels met banken en vintage decoraties wordt plein Ekershof voor de gelegenheid omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant.'

Zelf diner samenstellen

'Het leuke is dat bezoekers zelf hun diner kunnen samenstellen', vervolgt Ellen. 'Onder het genot van lekkere muziek, die gedraaid wordt vanuit een oude Kever cabriolet, kan men gedurende de hele namiddag en avond genieten van verschillende gerechtjes. Een bier- en wijnproeverij, koffiebar met barista en desserts van streekfruit maken de foodbeleving compleet.'

Bakwedstrijd

Kinderen kunnen tijdens het evenement ontdekken waar hun eten vandaan komt met een interactief spel van de Rabobank. Daarnaast is er voor hen een heuse bakwedstrijd, met in de jury niemand minder dan: oud-Dreumelnaar Marco Nijtmans, eigenaar van Patisserie en Chocolaterie Nijtmans, en zijn leermeester: oud-dorpsbakker Kees Lemmers. Kinderen kunnen zich opgeven in drie verschillende leeftijdscategorieën en mogen zelf weten met welk baksel zij deelnemen. Werken met streekproducten wordt aangemoedigd. De winnaars winnen een workshop 'zoet koken' bij Het Toverbaltheater. Het Dreumels Food Festival duurt van 15.00 tot 20.00 uur. Meer informatie en opgeven: www.dov-dreumel.nl.