Een cocktailbar is één van de ingrediënten van Day at the Garden.
Een cocktailbar is één van de ingrediënten van Day at the Garden. Foto: Bart van Ooijen

Broers houden festival met 'achtertuingevoel'

APPELTERN - Een festival met de sfeer van een avondje met vrienden in de achtertuin. Dat was wat broers Bart en Daan van Ooijen, zoons van Tuinen van Appeltern-eigenaren Ben en Riet, voor ogen hadden met Day at the Garden. Een tuinfeest met vrienden, maar dan nét even iets groter. Vorig jaar beleefde het intieme festival zijn debuut, en dat smaakte naar meer.

Door Ruben Schiks

Day at the Garden heeft alles wat je van een gezellig 'tuinfeest' mag verwachten: zomerse versieringen, picknicktafels, speciale biertjes, goed eten, lekkere muziek, kampvuren, bordspelletjes en bovendien een ongedwongen sfeer. Dat alles op een heerlijke groene plek middenin de tweede achtertuin van de broers: het tuininspiratiepark van hun ouders.

Tuinbeleving

Dat Bart en Daan de liefde voor de tuin met de paplepel kregen ingegoten ligt voor de hand, maar voor veel vrienden van de twee is dat niet zo vanzelfsprekend. 'Het festival draait dan ook in zekere zin om een stukje tuinbeleving', legt Bart, tevens blogger van tuinverhalen, uit. 'Day at the Garden laat mensen op een leuke manier kennis maken met de schoonheid van de tuin. Dat bleek vorig jaar een gouden greep, toen een aantal vrienden met een biertje in de hand een ontwerpschets lieten maken voor hun achtertuin', vertelt hij. 'Ook dit jaar trakteren we onze bezoekers op tuingerelateerd entertainment.'

Intieme karakter

Het minifestival werd vorig jaar, naar tevredenheid van de twee broers, erg goed bezocht. Tóch vinden zij het belangrijk om het intieme karakter te behouden. 'Daarin schuilt de kracht van het succes', beaamt ook vader Ben. Bij Day at the Garden daarom geen grote podia met bekende artiesten, maar gewoon lekkere muziek. Bart en Daan, bekend als het gelijknamige dj-duo, zullen daarom zelf aan de knoppen draaien, net als vader Ben, voormalig 'Stoep-dj'. Daarnaast is er live muziek van een aantal Maas en Waalse muzikanten en zijn er optredens van Maasbommelnaar John Witsiers en saxofonist Nader Issa.

Tickets

Day at the Garden wordt gehouden rondom het glazen paviljoen middenin De Tuinen en duurt van 15.00 tot 23.00 uur. Dit betekent dat bezoekers van het tuininspiratiepark ook van harte welkom zijn. Een ticket kost 10 euro en 7,50 euro in de voorverkoop. Meer informatie op www.dayatthegarden.nl.