Ger Loeffen en Willeke Guelen op de Tacitus brug.
Ger Loeffen en Willeke Guelen op de Tacitus brug. Foto: Ger Loeffen

Twee jaar Beuningen in beeld

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente.


Deze week:        Ger Loeffen en
                Willeke Guelen
Locatie:                Tacitus brug

Ruim twee jaar geleden werd het idee voor 'Dit is Beuningen' geboren. Ons plan was om te laten zien hoe mooi en bijzonder onze gemeente is, door de ogen van de eigen inwoners. Inmiddels hebben we de verhalen over 50 bijzondere plekken gehoord, erover geschreven en in beeld gebracht. De hoofdpersonen werden lokale beroemdheden en inwoners reageerden massaal.

Water en bruggen

De 50e aflevering is dan ook een gebeurtenis om even bij stil te staan. Ook een moment om onszelf af te vragen wat nu eigenlijk ónze favoriete plek is. Daar waren we snel uit. De gedeelde voorliefde voor water en bruggen bracht ons naar de Tacitus brug, waar alles samenkomt.

Voor Ger Loeffen is het duidelijk: 'ik heb iets met bruggen. Ik ben een bruggenbouwer, altijd bezig om mensen met verschillende achtergronden of culturen met elkaar te verbinden, het is een soort tweede natuur. Dat houdt niet op bij mijn werk. Ook privé zie ik graag mensen samenkomen. Als iedereen het naar zijn zin heeft op een feestje of tijdens een etentje, dan ben ik degene die misschien wel het meeste geniet.'

Voor Willeke Guelen is deze plek ook bijzonder om de rivier. 'De machtige stroming, de verbondenheid met alles en iedereen en de voortdurende beweging. De Waal heeft in het verleden ons landschap gevormd en doet dat nog steeds. De rivier heeft alles meegemaakt. De weidsheid van het landschap zorgt voor ruimte in m'n hoofd zodat ik de dingen steeds weer als nieuw kan bekijken. Zo blijft elke ontmoeting voor Dit is Beuningen een bijzondere ervaring, waar ik enorm van geniet.'

Nieuwe plannen

We blijven nog even doorgaan met Dit is Beuningen. Maar nieuwe plannen liggen al weer in het verschiet. Ook daarbij zullen inwoners van onze gemeente de hoofdrol spelen. Het zoeken naar de veelkleurigheid van Beuningen in woord en beeld gaat door.

Heeft u ook een favoriete plek in de gemeente Beuningen? Laat het weten via: info@ditisbeuningen.nl.