Sollicitatiesuggesties

We hadden in Beuningen ooit de langstzittende burgemeester, maar na een kwart eeuw Huib Zijlmans moesten we toch op zoek naar een nieuwe burgervader. Dat werd in 2012 Carol van Eert, die nu staat te trappelen voor zijn tweede termijn. Maar zijn we wel tevreden?

Laten we de profielschets van toen er eens bij pakken.

Eén van de voorwaardes was dat de kandidaat een geboren netwerker moet zijn die een verbindende rol heeft en voor iedereen toegankelijk en makkelijk benaderbaar is. Ook moest de toekomstige burgemeester binnen de gemeente Beuningen willen wonen."

Om met die laatste te beginnen: Van Eert heeft dat wel érg letterlijk genomen. Hij woont niet alleen binnen de gemeente maar ook praktisch in het gemeentehuis. Zijn voordeur ligt er 10 stappen vandaan.

Maar was hij ook toegankelijk, benaderbaar, verbindend en goed in netwerken?

Dat zou je de inwoners van de gemeente Beuningen moeten vragen, en dát gaat nou net niet gebeuren. Een vertrouwenscommissie mag uiteraard in de achterkamers over hem beslissen.

Ik proef uw onvrede en daarom toch een kleine poging tot evaluatie namens de burgers.

Van Eert is in ieder geval bereikbaar via de digitale snelweg. Zijn e-mailadres staat op de website en hij heeft ook Twitter omarmd. Of we heel veel wijzer worden van al z'n tweets is een ander verhaal, feit is wel dat 'ie de moeite neemt. Daarnaast treedt hij geregeld op in het openbaar en daarbij maakt hij een toegankelijke indruk.

Je zou dus kunnen stellen dat wij als burger niets te klagen hebben. Hooguit dat klagen sowieso geen zin zou hebben. Want dat Carol die tweede termijn krijgt staat wel vast. Maar wellicht zou het toch interessant zijn om een pop-up-sollicitatie-winkel in te richten waar Carol met inwoners kan praten over zijn plannen voor de komende zes jaar.

Heel transparant, uiterst leerzaam en wie weet geeft het Van Eert inspiratie voor zinnigere tweets.