Braziliaanse danseressen zorgen voor een zomers straatbeeld.
Braziliaanse danseressen zorgen voor een zomers straatbeeld. Foto: Ruben Schiks

Feest bij Dag van Druten

Door Piet Zeeuwen

DRUTEN - De Dag van Druten beleeft donderdag 3 augustus alweer haar 43e editie. Het centrum staat dan weer bol van de activiteiten. Op de Markt is een buitenterras gerealiseerd, waar men met (oude) bekenden kan genieten van een drankje en diverse optredens.

Het evenement wordt traditiegetrouw georganiseerd door stichting DruPro, dat zich met tien personen vrijwillig inzet om er ieder jaar weer een feest van te maken. Buiten de ruim 160 kramen, met diverse koopwaar, zijn er activiteiten voor kinderen, straattheater acts en verschillende optredens.

Kinderactiviteiten

De jeugd kan zich tijdens de Dag van Druten vermaken op het marktplein, waar diverse attracties zijn opgesteld, variërend van een klimvuurtoren, bungee trampolines en space bikes tot wat rustiger activiteiten als een springkussen met ballenbak en het Kinderpaleis. Er is tevens een ballonnenclown aanwezig, en kinderen kunnen geschminkt worden. Op het pleintje op de Hogestraat, ter hoogte van de pinautomaat, is er een kinderboerderij opgesteld en kunnen de kinderen gratis ponyrijden. Vanaf 13.00 uur treedt op de Markt de Kinderband op. Het jonge publiek kan naar hartelust meedansen, - zingen en -springen.

Horecaplein

In samenwerking met horeca ondernemers Wim Arends van D'n Optie en Tom Lamers en Boy de Swart van café De Gouden Leeuw is er gezorgd voor een muziekfestijn op de Markt. Er is een goed afgebakend buitenterras gerealiseerd, met een hoog podium dat voor iedereen goed zichtbaar en overzichtelijk is. Muziek is er van de band Baby Blue, Wallstreet en dj Mike.

De entree tot de Dag van Druten bedraagt 3 euro. Kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis toegang, en kunnen gratis gebruik maken van alle kinderattracties.