Foto: Berco Buter
Foto: Berco Buter Foto: Berco Buter

Prominente namen aan start Profronde Tiel

TIEL - De binnenstad van Tiel is zondag 30 juli het decor voor de jaarlijkse Profronde Tiel. Ook dit jaar verschijnen prominente namen aan de start van het wielerspektakel, waaronder Tom Dumoulin en Anna van den Breggen.

Profronde Tiel wordt georganiseerd door Stichting Wielerpromotie Rivierenland, een stichting die wielerevenementen in de regio organiseert. Hun grootste succes dit jaar is het binnenhalen van Tom Dumoulin bij de Profronde Tiel. 'We zijn lang bezig geweest om deze renner naar Tiel te krijgen', vertelt Eric de Jongh, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Rivierenland. Met Dumoulin alleen is de stichting echter nog niet tevreden.

Andere prominente wielrenners als Maarten Tjallingii, Andrea Tafi en Anna van den Breggen verschijnen ook aan de start. Van den Breggen zal de strijd aangaan met titelverdedigster en Nederlands kampioen Chantal Blaak.

Prominentenkoers

Bij de prominentenkoers nemen oud-profs het tegen elkaar op. De deelnemers komen niet alleen uit het wielerwereldje, ook oud-voetbalinternational John de Wolf en oud-langebaanschaatser Hein Vergeer klimmen op de fiets.

Programma

Om 13.00 uur starten de amateurs aan hun 38 rondjes, goed voor 60 kilometer. Daarna volgen vanaf 15.15 uur de dames, die 25 rondjes rijden (40 kilometer). Aansluitend is het de beurt aan de reclamekaravaan, en om 17.15 uur start de Prominentenkoers, verdeeld in twee groepen. Om 19.00 starten de mannelijke professionals. Zij rijden 50 rondjes van in totaal 80 kilometer.

Bezoekersinformatie

De Profronde Tiel is gratis te bezoeken. Er is rondom het parcours live muziek en zijn er diverse kraampjes. Meer informatie over het programma: www.sw-rivierenland.nl.