Familie Bloemberg; v.l.n.r. Corrie, Jos en Jeroen.
Familie Bloemberg; v.l.n.r. Corrie, Jos en Jeroen. Foto: Marion Enzerink

Passie voor hengelsport

BOVEN-LEEUWEN - De hengelsport is de gezamenlijke activiteit in huize Bloemberg. Het vissen en de wedstrijden waaraan Jos (71), vrouw Corrie (66) en zoon Jeroen (39) meedoen is aan de keukentafel een regelmatig gespreksonderwerp.

Door Anton Janssen

De drie vissende familieleden hebben in hun sport geen geheimen voor elkaar, en toch zijn ze bij concoursen elkaars concurrenten. Jos, Corrie en Jeroen trekken samen op en gaan samen naar wedstrijden. Ze zijn alle drie lid bij Steeds Actief in Boven-Leeuwen en bij Haal Op in Wamel en slaan geen wedstrijd over. In de wintermaanden gaan ze ook naar wedstrijden in Heerewaarden. Toen Jeroen als zevenjarige naar het viswater wilde, ging vader Jos als begeleider mee en ging hij ook zelf vissen. Later trok ook Corrie mee naar de waterkant. De ouders bleven de hengelsport beoefenen toen zoon Jeroen zijn activiteiten naar de watersport verlegde. Inmiddels is Jeroen al enkele jaren terug bij het vissen.

Enige vrouw

Corrie, de enige vrouw bij beide verenigingen, staat haar mannetje. Vorig jaar liet ze in de Koningswedstrijden bij Haal Op voor de eerste keer alle mannen achter zich en werd ze tot Koningin gekroond. Corrie: 'Of dat dit jaar weer gaat lukken is de vraag. Na twee wedstrijden sta ik op achterstand. Er volgen nog zes concoursen om mijn positie te verbeteren. Ik ga weer voor de titel.' De in voetbal opgegroeide Jos: 'In de hengelsport speelt de factor geluk een rol, je moet een mooie stek loten en hopen dat de vissen je aas pakken. Het gaat er om dat je meer vissen in je netje krijgt dan de andere deelnemers. Het vangen van brasems is mijn specialiteit.'

Familiegeheim

De vissende familie Bloemberg heeft hetzelfde materiaal en gebruikt ook hetzelfde voer en aas. De samenstelling ervan geven ze niet prijs: het is voor de concurrenten een goed bewaard geheim. Ze houden van afwisseling en proberen van alles uit wanneer de vissen weinig trek tonen.
Wedstrijdcommissaris Harry Verploegen van Haal Op noemt de vissende familie sportieve collega's: 'Het zijn prettige mensen. Ze zijn enthousiast en houden rekening met andere vissers. Bovendien zetten ze zich in als vrijwilliger. Jos en Corrie doen dat ook in Boven-Leeuwen, waar ze met hun inzet de naam Steeds Actief waar maken.'