Dweilorkest Altèd te Loat.
Dweilorkest Altèd te Loat. Foto: Marion Enzerink

Feest aan de Maas en de Waal

APPELTERN/WAMEL - Afgelopen weekend vonden aan de Maas in Appeltern de Maasfeesten plaats. Een aantal kilometer verderop was het ook feest aan het water. Bootspotvereniging Bsv Wamelskwartiertje organiseerde de spetterende activiteit Tobbedansen, aan de Waal in Wamel.

Op vrijdag gingen de Maasfeesten van start met een kinderdisco. Zangkoor Hullie gaf een uniek concert vanaf een afgemeerde dekschuit in de Maas.
Zaterdag 8 juli vond de Appelternloop plaats, met diverse afstanden voor kinderen en volwassenen. Aansluitend was er het Stijve Kuitenbal met een spectaculair optreden van de coverband Junction 12.

Het weekend werd op zondag afgesloten met een feestelijk middagmatinee. Voor de jeugd was er onder andere een stormbaan en een pannatoernooi.
Tobbedansen
Een aantal kilometer verderop, aan de Waal in Wamel, vond het evenement Tobbedansen plaats, georganiseerd door Bsv Wamelskwartiertje. Op vrijdag was er Tobbedansen voor de kinderen (natte vrijdag) en zaterdag Tobbedansen voor volwassenen, met aansluitend een groot feest.