Deltacommissaris bezoekt Leeuwse Veld

BENEDEN-LEEUWEN - De nationale deltacommissaris Wim Kuijken heeft dinsdag 11 juli een bezoek gebracht aan de gemeente West Maas en Waal. Hij deed dit op uitnodiging van Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland.

Tijdens het bezoek liet de hoogste regeringscommissaris zich informeren over maatregelen die er in Beneden-Leeuwen zijn genomen om de kern beter voor te bereiden op hoosbuien, droogte en meer hitte in de zomer. Hij werd daarbij vergezeld door betrokken regionale bestuurders, topambtenaren en een aantal betrokken maatschappelijke organisaties.

De 'klimaatexcursie' voerde onder meer langs de Beatrixstraat, die geldt als klimaatbestendige straat met multifunctionele waterafvoer. De rondleiding eindigde in Het Leeuwse Veld, waar klimaatmaatregelen speels zijn ingepast, en dat een groot waterbergingsgebied met natuurspeeltuin heeft. Kuijken was onder de indruk van de genomen maatregelen. 'Juist omdat hij normaal gesproken grootschalige projecten bezoekt op het gebied van klimaatbestendigheid, was hij erg enthousiast over de zaken die op kleinschalige niveau zijn gerealiseerd', aldus wethouder Theo Hol. 'Met name over het feit dat we verschillende disciplines hebben samengebracht om te komen tot een passende oplossing voor het waterprobleem, was hij erg enthousiast.'
Het gezelschap werd tijdens de wandeling getrakteerd op een gigantische hoosbui. Hierdoor werd de functie van de genomen maatregelen nog maar eens extra benadrukt.