Politiek niet blij met wetgeving kinderopvang

WEST MAAS EN WAAL - Vanaf 1 januari 2018 wordt een nieuwe landelijke wetgeving van kracht, waarbij voor kinderopvang en peuterspeelzalen dezelfde regels en financiering gaat gelden. De Federatie Dorpslijsten en de VVD van gemeente West Maas en Waal maken zich sterk voor goede voorzieningen in de dorpen in de betreffende gemeente, waaronder voorschoolse educatie en kinderopvang, en zijn niet blij met de nieuwe wetgeving.

Leefbaarheid
Het college van B en W vult de nieuwe wetgeving in, maar de grootste aanbieder van kinderopvang en peuterspeelzaalwerk kan hier, met name in de kleinere dorpen aan de Maaskant, niet mee uit de voeten. 'Om een aantrekkelijke gemeente te zijn om te wonen en te werken, en om de leefbaarheid van de dorpen te behouden, is er een oplossing nodig', aldus Marieke van de Boom - Witzel van de FD. Sjoerd Vissers (VVD) vult aan dat financiƫn belangrijk zijn maar niet leidend. De peuterspeelzalen mogen niet zomaar verdwijnen.

Alternatief of oplossing
De twee coalitiepartijen willen het voorstel, dat aanstaande donderdag op de agenda van de raadsvergadering staat, aanhouden, om ruimte te vinden om met een alternatief plan te komen of een oplossing met bestaande partijen. Hierbij worden zoveel mogelijke belanghebbenden betrokken.