Vorig jaar fleurden Braziliaanse danseressen het straatbeeld op.
Vorig jaar fleurden Braziliaanse danseressen het straatbeeld op. Foto: Ruben Schiks

Vertier voor jong en oud tijdens de Dag van Druten

Door Piet Zeeuwen

DRUTEN - De eerste donderdag van augustus is er weer traditioneel de Dag van Druten. Als vanouds is er heel veel te doen voor jong en oud tijdens dit evenement, dat dit jaar gehouden wordt op donderdag 3 augustus.

De Dag van Druten beleeft dit jaar haar 43e editie. Veel bezoekers plannen de Drutense Dag rondom hun vakantie en veel oud Drutenaren maken er zelfs een zomerse reünie van.

Kinderprogramma
Kenmerkend voor de Dag van Druten is het aanbod aan vertier voor de jeugd. Op het marktplein kan de jeugd zijn hart ophalen bij een keur aan attracties, zoals de base jump, klimvuurtoren, lasergamen, bungee trampolines, draaibus, space bikes, klimwand, western hindernisbaan en het wakeboarden. Uiteraard is er ook gedacht aan de wat jongere kinderen, die zich kunnen vermaken met activiteiten als schminken, springkussen met ballenbak, het kinderpaleis, de ballonnenclown en Airbrush tattoo. Aan het begin van de Hogestraat kunnen de allerkleinsten ponyrijden en dieren knuffelen.
Op het marktplein is vanaf 13.00 uur volop muziek met de speciale kinderband. Dansen, zingen en springen staat bij deze band voorop.

Activiteiten
De Dag van Druten staat bol van de activiteiten voor kinderen, maar uiteraard is er ook aan de volwassenen gedacht. Dit jaar telt de braderie ruim 160 kramen met koopjes en lekkernijen. Er zijn in het centrum diverse straattheater optredens. Een percussiegroep, met sensuele Braziliaanse danseressen, zorgt voor het zomergevoel. Uiteraard kunnen bezoekers tijdens de Dag van Druten ook gewoon lekker op een van de terrasjes zitten en genieten van een drankje en een hapje. 's Avonds zijn er optredens van de band Baby Blue, Wallstreet en DJ Mike.

Evenals de afgelopen drie jaren bedraagt de entree voor bezoekers boven de twaalf jaar drie euro. Alle (kinder)attracties zijn verder gratis.