Afbeelding
Foto:

Vier keer Jan 'van Hanneske' van As

MAAS EN WAAL - In het plaatsje Zeeland vond onlangs een bijzondere reünie plaats. Het samenzijn kende vier gasten: Jan van As, Jan van As, Jan van As en, u raadt het al, Jan van As. Allen nazaten van Hanneske van As uit Afferden.

Het weerzien van de vier gelijknamige telgen uit de familie Van As gebeurde op initiatief van de jongste van het stel; de in Deest geboren Jan van As (68), zoon van Jo van As, kleinzoon van Johan van As en daarmee achterkleinkind van Hanneske (op de foto meest rechts). Bij hem in Zeeland kwamen op bezoek (op volgorde van links naar rechts op de foto): Jan van As uit de Stationsstraat in Druten, Jan van As uit Afferden (die in het stamhuis van de familie in Afferden woont) en Jan van As, de oudste in rij, eveneens uit Afferden en thans woonachtig in Dreumel, welbekend als chauffeur van de voormalige Trio.

Maas en Waals families
Op de foto, die werd gedeeld op Facebook, werd massaal gereageerd. In bekende Maas en Waalse familienamen als Vos, Schiks, Hol en Van Ooijen zouden namelijk ook veel naamgenoten bestaan. Bent u er daar één van? Stuur ons uw familiefoto via redactie@demaasenwaler.nl.