Druten kiest voor acht strategische oplaadpunten

Door Piet Zeeuwen

DRUTEN - In Druten komen voorlopig acht oplaadpunten voor elektrische auto's. Met deze oplaadpunten heeft de gemeente het doel om elektrisch rijden in Druten te stimuleren.

Ook in Druten gaat men ervan uit dat ongeveer 70% van de inwoners geen eigen oprit heeft en dus geen mogelijkheid om op eigen terrein "stroom te tanken". Daarom komt de gemeente met acht strategisch geplaatste oplaadpalen: bij het gemeentehuis op de Heuvel, het Marktplein, d'n Bogerd, wijkcentrum de Doorkijk en in de kernen van Afferden (Koningsplein), Deest ( 't Trefpunt), Horssen (dorpshuis) en in Puiflijk (de Lier). Net zoals in Wijchen worden de oplaadpunten geëxploiteerd door Allego B.V.

Als belangrijkste argumenten haalde wethouder André Springveld aan dat elektrisch rijden de luchtkwaliteit verbetert en stil en duurzaam is. "Het elektrisch rijden groeit en laadzekerheid is voor de EV (elektrisch vervoer)-rijder van groot belang". Het college van B&W gaat ook nog nadenken of en hoe particulier initiatief voor het plaatsen van oplaadpunten eventueel door de gemeente gefaciliteerd kan worden.