Foto: Wim Arts
Foto: Wim Arts Foto: Wim Arts

Kans maken op gratis startbewijs voor Bourgondisch Fruitwandelen en -fietsen

MAAS EN WAAL - Al vanaf de start van het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen ondersteunen verschillende Maas en Waalse bedrijven dit bijzondere evenement. Elk jaar stellen zij hun boomgaarden en weilanden ter beschikking voor deze mooie tochten. Niet voor niets is fruit een onderdeel van de Bourgondische traktatie. Ook dit jaar beloven de tochten op 2 september, door deze steun, weer bijzonder mooi te worden.

De commissie Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen wil de fruittelers en landeigenaren eens in het zonnetje zetten, samen met hun mooie en gezonde producten. Zonder de medewerking van deze ondernemers zouden de wandel- en fietsroutes namelijk niet die unieke uitstraling hebben.

Bijzondere plekjes
De routes voeren namelijk over paden en door het groen van de boomgaarden, met rijpende vruchten. Een beleving die ieder jaar weer veel lof oogst, onder meer omdat de routes deelnemers kennis laten maken met bijzondere plekjes van de streek die anders niet voor publiek toegankelijk zijn. Die plekken vindt men bij de bedrijven van Geert en Bianca van Aanholt (Boven-Leeuwen), Pieter de Keijzer (Boven-Leeuwen), Gebroeders van der Zandt (Puiflijk) en Familie van Zoelen (Druten). Bij die bedrijven zijn in de maand juli tegoedbonnen voor een gratis startbewijs verstopt in de fruitautomaten.
Wie bij de fruitautomaten van bovenstaande bedrijven een streekproduct koopt maakt dus kans op gratis deelname aan het Bourgondisch Fruitwandelen of -fietsen. Wie een tegoedbon in één van de fruitautomaten aantreft kan deze omwisselen voor een startbewijs. Dit is mogelijk door in te schrijven via dijkensport.nl/inschrijven.

Sportief genieten
Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen is onderdeel van DijkenSport.nl. Dit jaar laat die stichting duizenden Maas en Walers voor de achttiende keer een weekend lang sportief genieten in onze streek. Naast wandelen en fietsen kan men ook deelnemen aan wielren-, skeeler- en hardlooptochten.

Centrum van de activiteiten is Beneden-Leeuwen. Start en finish zijn bij de Wiel.