Jarno Derks in actie. Foto: Relouw MX Pics.
Jarno Derks in actie. Foto: Relouw MX Pics. Foto: Relouw MX Pics

Derks in actie tijdens NK Motorcross in Horssen

BERGHAREN - Op zondag 9 juli aanstaande organiseert Motorclub "De Zandduivels" uit Bergharen een Nederlands Kampioenschap op locatie "De Aspert' in Horssen. De traditie om een motorcrosswedstrijd te organiseren is sinds een aantal jaar weer opgepakt, en met succes. Dit jaar wordt het achtste dat er op de Horssense baan een cross gereden wordt.

Het zal deze dag vooral draaien om de motorcross. Er wordt in de Zijspanklasse gereden voor het Nederlands Kampioenschap en de Toon Klomp bokaal. Daarnaast starten ook de quads en worden er meerdere wedstrijden in diverse soloklasse gereden. Zij zullen ook rijden om de punten in het klassement van het Nederlands Kampioenschap. In diverse klassen zullen rijders uit de regio hun kunsten tonen.

Jarno Derks
Jarno Derks is één van de crossers die aanstaande zondag aan de start zal verschijnen. De zevenentwintigjarige motorcrosser uit Altforst gooit met zijn 250 cc viertakt Yamaha hoge ogen in de races om het kampioenschap in de MX2 klasse. Derks zat op zijn vierde al op zijn eerste minimotor en vervolgens is hij vanaf zijn elfde jaar als motorcrosser actief in de wedstrijdsport. Dit seizoen lijkt zijn beste seizoen ooit te worden. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan maakt Derks, die momenteel op de tweede plaats staat in het kampioenschap, nog steeds een gedegen kans om als eerste het seizoen af te sluiten. Onlangs nog won hij tijdens het Nederlands Kampioenschap Open van de MON in Neerijnen nog de beide manches, waarin hij uitkwam. Derks schat zijn kansen in Horssen hoog in: 'De Horssense baan kent een harde ondergrond, en over het algemeen zijn dat de circuits die mij het beste liggen.'

Open voor iedereen
Wie Derks en de andere deelnemers in actie wil zijn is van harte welkom. De motorcrosswedstrijd is namelijk open voor iedereen. De aanvang van de trainingen is 09.00 uur. De eerste wedstrijd zal om 11.00 uur van start gaan. In de feesttent is er de hele dag live muziek, net als een hapje en een drankje. De entree bedraagt 7,50 euro inclusief programmaboekje en parkeren. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis mee.