Foto: Stichting Sophie wil leven
Foto: Stichting Sophie wil leven Foto: Stichting Sophie wil leven

Update: hoe gaat het met Sophie?

AFFERDEN - 'Stichting Sophie wil leven' heeft vorige week een update naar buiten gebracht over de huidige situatie van Sophie. Zoals eerder bekend was heeft Sophie het afgelopen jaar geen behandelingen meer ondergaan. Naar omstandigheden gaat het momenteel goed met haar.

Sophie ontwikkelt zich als een vrolijk en levendig kind, ze doet het goed op school. Na de zomervakantie maakt ze, naar verwachting, de overstap naar groep twee. Ondanks dat haar ontwikkeling goed gaat, blijft haar taal nog een beetje achter, als gevolg van alle behandelingen.

Controles
Het afgelopen jaar heeft ze geen behandelingen meer ondergaan. Wel worden maandelijks haar bloed- en urinewaardes nog gecontroleerd, deze waarden schommelen per maand. In de week van 13 juni is er een hartfilmpje gemaakt, de uitslag toonde niets verontrustends.

Gezien de prognose kunnen de artsen helaas geen indicatie over de toekomst geven. Het is al zeer onverwacht hoe goed Sophie het nu doet. Het gedoneerde geld blijft 'geparkeerd' staan op een spaarrekening bij de Rabobank. Bij een ongewijzigde situatie zal de stichting rond de jaarwisseling een update geven over Sophie.