Foto: Hoogstambrigade Maas en Waal
Foto: Hoogstambrigade Maas en Waal Foto: Hoogstambrigade Maas en Waal

Hoogstambrigade zoekt vrijwilligers

MAAS EN WAAL - Hoogstamboomgaarden geven het gebied tussen Maas en Waal van oudsher karakter en eigenheid. Hoogstambrigade Maas en Waal streeft ernaar de hoogstamboomgaarden te behouden in dit gebied. De groep zoekt nog nieuwe vrijwilligers om haar werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Het onderhoud van de hoogboomgaarden kost eigenaren veel tijd en geld, en de subsidiemogelijkheden zijn maar heel beperkt. Daarom zijn veel van deze prachtige bomen uit het landschap verdwenen.

De Hoogstambrigade Maas en Waal zet zich in om de boomgaarden te behouden, middels onderhoud van bestaande boomgaarden en het aanbieden van cursussen. Het afgelopen seizoen zijn onder meer De Heemtuin in Druten en Bogerd De Bouwen aan de Kerkstraat/Waalbandijk in Wamel onder handen genomen. Ook bij particulieren zijn diensten verleend. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog altijd melden. Voor meer informatie over de Hoogstambrigade of aanmelden als vrijwilliger, mail naar info@riniromijnders.nl of lambertromijnders@planet.nl.