Chantal, Helma, Mariska en Bianca en Bianca van Suilen (op de voorgrond). Foto: Brian Vrijaldenhoven
Chantal, Helma, Mariska en Bianca en Bianca van Suilen (op de voorgrond). Foto: Brian Vrijaldenhoven Foto: Brian Vrijaldenhoven

Vriendinnen in actie voor MS Fonds

WINSSEN - Een klein jaar geleden hebben vier vriendinnen van Bianca van Suilen het plan opgepakt om de Vierdaagse van Nijmegen te gaan lopen voor een goed doel. Het goede doel stond al vast. Hun vriendin, Bianca, heeft namelijk MS.

MS is een ziekte met meerdere gezichten. Geen twee mensen met MS hebben dezelfde klachten. Het ziekteverloop is onvoorspelbaar. Voor onderzoek naar medicatie en behandelmogelijkheden tegen MS is veel geld nodig. Met deze actie wordt hier een steentje aan bijgedragen.

Actie
Het nationaal MS Fonds heeft een landelijke actie 'Sterk tegen MS' en biedt initiatieven de mogelijkheid om hun actie hieraan te koppelen. Ook de actie 'MS zet ons in Beweging' is hier een onderdeel van.

Training
Al vroeg in dit jaar zijn de vier vriendinnen Chantal, Helma, Mariska en Bianca gaan trainen. Naast de training werd ook de 'reclamecampagne' opgestart. De eerste donaties stroomden al snel binnen en inmiddels staat de teller op ruim 6.000 euro. Er kan gedoneerd worden via de website www.sterktegenms.nl/actie/bianca-van-suilen, maar ook op andere manieren wordt er geld ingezameld. Mensen kunnen bijvoorbeeld hun statiegeldbon bij Albert Heijn in Druten in de daartoe bestemde bus te doneren. Ook staat er bij veel lokale winkels en horeca een oranje bus, waar mensen hun wisselgeld kunnen doneren. Ook bedrijven kunnen sponsoren, onder andere door hun logo op het wandeltenue te laten drukken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de actie en de mogelijkheden tot donatie op www.sterktegenms.nl/actie/bianca-van-suilen.