Ton van Dijk en Ingrid van Dijk-Visser.
Ton van Dijk en Ingrid van Dijk-Visser. Foto: John van Gelder

Uitvaartverzorging Maas&Waal

Een nieuwe naam; vertrouwde vakkundigheid en zorg

Door Piet Zeeuwen

AFFERDEN - Ingrid van Dijk-Visser is heel resoluut: het vak van uitvaartverzorgster, en vooral de liefde en passie voor dit vak, leerde en kreeg ze van Mieke Hendriks. We schreven vorige week al in een artikel dat Mieke het bedrijf per 1 juli gaat verlaten vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ingrid heeft het bedrijf al op 1 juli 2013 officieel overgenomen. Naar aanleiding van die overname kreeg ze best vaak de vraag 'Wat ga je met de naam doen? Blijft die zoals deze was of gaat het veranderen?' Ingrid: 'Nu is het het juiste moment om van naam te veranderen, en per 1 juli 2017 heet het bedrijf Uitvaartverzorging Maas & Waal.'

Ingrid kent het bedrijf door en door. Als vrijwilligster waakte ze bij stervenden via VPTZ. Ze had ooit een open sollicitatiebrief naar Mieke gestuurd, waarop ze in 2000 uitgenodigd werd om te komen assisteren. Eerst bij de uitvaartdiensten in de kerk en het crematorium. Later ging ze ook de laatste verzorging van de overledenen doen en uitvaarten regelen en voorgaan. Zo werd ook Ingrid een bekend gezicht in het bedrijf.
Na een 'tussenperiode' in Nijmegen, waarin ze zich specialiseerde in baby- en kinderuitvaarten, ging ze definitief bij Mieke Hendriks werken en nam het bedrijf in 2013 over.

Uitvaartverzorging Maas & Waal wordt gerund vanuit het kantoor aan de Van Heemstraweg 38 in Afferden. De onderneming is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Ingrid wordt bijgestaan door haar man Ton van Dijk. Hij heeft al ruim 40 jaar ervaring in de uitvaartverzorging en gespecialiseerd in reconstructie en restauratie van overledene. Dit is zwaar maar dankbaar werk: ernstig verminkte overledenen zodanig verzorgen dat de naasten toch afscheid kunnen nemen. Op de administratie werkt Ans Beekhuijzen en per 1 juli wordt een nieuwe uitvaartleidster ingewerkt. Op die manier kan het bedrijf de bekende kwaliteit blijven waarborgen, uiteraard samen met de vaste groep uitvaartbegeleiders oftewel 'de dragers'. Behalve de naamsverandering verandert er niets wezenlijks. Kortom, een nieuwe naam, met vertrouwde vakkundigheid en zorg.