Het tijdelijke strandje leent zich uitstekend voor een potje beachvolleybal.
Het tijdelijke strandje leent zich uitstekend voor een potje beachvolleybal. Foto: Ger Loeffen

Beuningen at the beach

BEUNINGEN - Een strandje met een volleybalnet aan het water in het Kreekpark. Dat leek de leerlingen van basisschool Klavervier uit Beuningen wel iets. Zij opperde het idee tijdens de jaarlijkse kindergemeenteraad. Het plan, met de naam 'Beuningen at the beach', kreeg na een spannend debat de meeste stemmen en werd daadwerkelijk uitgevoerd. Tot grote vreugde van de leerlingen, die het strandje afgelopen maandag bij tropische temperaturen in gebruik namen.

De jaarlijkse kindergemeenteraad is bedoeld om basisschoolleerlingen uit groep acht in contact te brengen met de politiek. Achtenveertig leerlingen van zes basisscholen deden dit jaar mee aan het initiatief. Hun opdracht: plannen maken rond het thema 'Samen maken we Beuningen mooier'. Tijdens de werkdag op het gemeentehuis voerden de leerlingen gesprekken met raadsleden, die iets vertelden over hun werk en hun standpun­ten gaven over het thema. Met een goede onderbouwing volgde 's avonds een debat, waarin gestemd werd op het beste idee. Voor de uitwerking was een bedrag van 2.500 euro beschikbaar.
Realisatie
De afgelopen tijd werd hard gewerkt aan de realisatie van het plan. In het Kreekpark, vlakbij basisschool De Dromedaris, werd zand gestort en een volleybalnet geplaatst. Tijdelijk weliswaar, want het strandje is tot eind augustus te bezoeken. Afgelopen maandag hadden de bedenkers, samen met leerlingen van basisschool De Ruyter, de eer om het strandje officieel in gebruik te nemen. De hele week zijn er voor alle leerlingen leuke activiteiten georganiseerd in samenwerking met de buurtsportcoaches van Beuningen, zoals volleybal, voetbal en reuze zeepbellen blazen.
Zomer kan beginnen
VVD-raadslid Henk Plaizier sprak de leerlingen van beide scholen toe en noemde het idee 'een bijzonder goed initiatief'. 'Ik hoop dat veel kinderen uit de gemeente hiervan kunnen genieten. De zomer kan beginnen', sprak hij bij een temperatuur van 30 graden.

Even een verfrissende duik nemen bij het strandje is er helaas niet bij. De kinderen mochten het water niet in vanwege de groene drab en de ganzenpoep. Ondanks de tropische temperaturen, mocht dat de pret niet drukken.