Rijk aan Maas&Waal

Volgens Wikipedia behoort Beuningen tot het "Rijk van Nijmegen". Ik vraag me af hoeveel inwoners van de gemeente dat ook zo voelen. Volgens mij heeft het gros toch een betere band met "Maas en Waal". Misschien geldt dat meer voor Winssen en Ewijk, maar ook Beuningen en Weurt, met de Waal in de achtertuin, komen op mij weinig stads over. Helaas voor mij zie ik dat helemaal fout.

Dat bleek wel tijdens de afgelopen raadsvergadering waarin BN&M raadslid Diny van Aalten een enthousiast verhaal vertelde over "Ondernemend Maas en Waal" waarin de gemeenten Druten, Wijchen en West Maas en Waal samenwerken. U mist daarin inderdaad de gemeente Beuningen. Dat vond Diny ook en daarom deed ze een oproep aan burgemeester van Eert.

Helaas voor Diny verklaarde Carol dat wat hem betreft Beuningen meer bij Nijmegen hoort en wordt er daarom volop geïnvesteerd in die band. Volgens Van Eert moest er steeds gekozen worden tussen Nijmegen en Maas en Waal. Blijkbaar heeft niemand ooit uitgelegd dat je naast kiezen ook kunt delen... Het is ook een zware baan voor die arme schat.

Overigens had Van Eert nóg een reden geen geld te steken in een band met Maas & Waal. Beuningen is aangesloten bij Regionaal Bureau voor Toerisme in de regio Nijmegen en die doen dat al prima. Hij had verder nog de mond vol van kreten als "alleen sterke merken" en "niet teveel versnippering".

Alleen sterke merken? Knappe jongen die "Het Rijk van Nijmegen" kan meezingen. Dat lukt nog niet als Boudewijn de Groot het voorspeelt. En wat die versnippering betreft... Bedoelt de burgemeester wellicht het eigen, egotrippende promogeneuzel van "Beuningen buitengewoon"? Daar moeten we inderdaad snel vanaf. Dat geld kan beter besteed worden om Beuningen en haar ondernemers binnen en buiten de regio te promoten als onderdeel van het Land van Maas en Waal.

Mag Carol zelf de Wikipediapagina aanpassen. Kost niks!

Dhr. E. van Wijk