Schoolzwemkampioenschap

DREUMEL - Een record aantal scholen neemt komende zaterdag deel aan de vijfde editie van de Maas en Waalse schoolzwemkampioenschappen. De wedstrijden vinden plaats in openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel. In totaal doen zestien van de zeventien scholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal mee. Organisatoren ZV De Gelenberg uit Druten en het Dreumelse openluchtzwembad zijn enthousiast over het aantal aanmeldingen. Het succes dat in 2013 tussen deze twee partijen is ontstaan, vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal, zet zich dus voort.

Alle deelnemers aan de schoolzwemkampioenschappen, leerlingen van groep 4, 5 en 6 van de basisschool, konden de afgelopen twee weken gebruik maken van een gratis voorbereidende training van ZV De Gelenberg. Tijdens deze training konden de jonge zwemmers alvast een beetje wennen aan, en kennismaken met de zwemsport en de vereniging. Veel kinderen maakten gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Aanstaande zaterdag 24 juni zullen de jeugdige zwemmers en zwemsters zich van hun beste kant laten zien. Het belooft een fantastische dag te worden waarop de leerlingen op een leuke en laagdrempelige wijze kennis maken met de zwemsport. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 uur wordt door oud meester Van Teeffelen bekendgemaakt welke school de snelste tijd heeft gezwommen. Hij wordt hierbij ondersteund door wethouders Ton de Vree en Sjef van Elk.