Wethouder Kersten overhandigde de sleutel.
Wethouder Kersten overhandigde de sleutel.

Nieuwe locatie Voedselbank Beuningen

BEUNINGEN - Voedselbank Beuningen heeft een nieuw onderkomen. Ze verhuist naar het vroegere pand van basisschool Klavervier aan Rijstveld 4 in Beuningen. Afgelopen donderdag overhandigde wethouder Jan Kersten de sleutel van de nieuwe locatie.

De Voedselbank was eerder gevestigd in een pand op het Kerkplein, dichtbij de Kringloopwinkel 'De Oude School'. Op deze locatie zijn plannen voor nieuwbouw, waardoor de Voedselbank op zoek moest naar een nieuwe plek. Die vond zij in het pand waar momenteel ook jongerenactiviteitencentrum 'Hot Spot' gevestigd is. Er zijn nog gesprekken tussen de gemeente en andere partijen om zich ook op deze locatie te vestigen.

Voedselbank
De Voedselbank zorgt ervoor dat gezinnen in de gemeente Beuningen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in het levensonderhoud van het gezin te voorzien, elke week kosteloos levensmiddelen ontvangen. De huur van het pand neemt de gemeente Beuningen voor haar rekening. Dit betekent voor de Voedselbank Beuningen dat ze de subsidie die ze ontvangt kan gebruiken voor andere doeleinden, zoals transportkosten.