Carla Timmermans senior en Carla Timmermans junior.
Carla Timmermans senior en Carla Timmermans junior. Foto: John van Gelder

In balans met Sensi-therapie

Carla Timmermans en haar dochter Carla Timmermans (om het niet te verwarrend te maken spreken we in dit artikel over Senior en Junior) zijn al enige tijd gediplomeerd Sensi-Therapeuten.

Door Piet Zeeuwen

Toen Carla junior daarvoor een opleiding ging volgen in Waalwijk vroeg ze aan haar moeder of die ook mee wilde. Aanvankelijk voelde die er niets voor. Carla sr.: "Maar 't is heel raar, toen ik naar buiten liep en naar huis wilde gaan bleef ik ineens stokstijf staan. 't Was net of mijn lichaam me inseinde dat ik wél mee naar de opleiding moest gaan."

Eenmaal aan de cursus begonnen voelden moeder en dochter al snel dat dit nou precies is wat ze wilden! En na de succesvolle afronding van de opleiding startten de dames een praktijk voor alternatieve geneeswijze. Moeder richt zich in haar praktijk "Van Top tot Teen" vooral op volwassenen en Carla junior stichtte haar Sensi-therapie-praktijk "Happy Life Again" waar ze zich voornamelijk richt op kinderen. Beiden hebben een praktijkruimte: moeder in haar woonhuis aan de Heuvel 86 in Druten en dochter Carla in haar Kinderdagverblijf Stoffel aan de Klepperheide 20. En daar natuurlijk altijd buiten de openingstijden van het kinderdagverblijf. Beide dames werken op aanvraag en afspraak. Zij zullen nooit een meting starten zonder aanvraag.

Oorzaken
Zowel volwassenen als kinderen staan tegenwoordig steeds vaker bloot aan grote belasting op lichamelijk en/of geestelijk gebied. Met name kinderen moeten steeds meer presteren of raken in de hectische wereld overprikkeld. Vaak wordt gezondheid ongemerkt negatief beïnvloed. Dat kan komen door een ongezonde leefomgeving, niet zo gezonde voeding en onverwerkte of weggestopte emoties. Het lichaam raakt dan in onbalans en protesteert. Er kunnen allerlei klachten en signalen komen. Beide dames noemen bijvoorbeeld: rug, nek en schouderklachten, hoofdpijn/migraine, buikpijn, nachtangsten, huilbaby's, een vol hoofd, eczeem, trillende handen, gevoel van slapte.

Sensi-therapie
En dan blijkt sensi-therapie vaak doeltreffend. Met de therapie wordt je lichaam weer in balans gebracht. Als je met de beide Carla's contact opneemt over een behandeling vindt er een gesprek plaats; ze werken aan de hand van een streng meetprotocol. De allereerste vraag is altijd of de cliënt al contact heeft gehad met de reguliere gezondheidsdienst: huisarts, specialist, dokter, tandarts et cetera. Als dat het geval is proberen cliënt en therapeut tot de kern van het probleem te komen. Vaak blijkt dat klachten ontraceerbaar blijven. En dan staan de sensi- therapeut een aantal eenvoudiger en onschuldige behandelmethoden ter beschikking. Carla junior noemt enkele voorbeelden : "Soms blijkt er vitaminetekort te zijn. Soms is tijdelijke ondersteuning door middel van homeopathische druppels nodig. Het meten van allergieën kan om een andere voedingswijze vragen."

De essentie van sensi-therapie is kort gezegd: het stimuleren van ontgiftingsproces van het lichaam, het opheffen van blokkades, het meten van mogelijke tekorten in het lichaam en zo direct mogelijk op gang brengen van het helingsproces. Daarbij is drukpuntmassage vaak een middel om diepe emotionele lading los te maken. Blokkades worden dan effectief opgeruimd. Carla senior: "En alhoewel dat soms enigszins confronterend kan zijn vanwege de directe aanpak is het resultaat ook geweldig. Men voelt zich weer lekker, rustig in het hoofd." Na het meetprotocol (de intake) zijn meestal nog hooguit een drietal sessies nodig voordat de cliënt weer lekker in zijn vel zit.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over 'Van Top Tot Teen' contact op via 06-15157541 en voor 'Happy Life Again' via 06-30887758.