Game Over in Intro-gebouw

Door Piet Zeeuwen

DRUTEN - Burgemeester en wethouders van Druten zijn heel stellig: er komt geen toestemming voor een game centrum op de bovenste etage van het sterk verloederde Intro-gebouw aan de Van Heemstraweg. De huurder had het gamecenter al een tijd open, maar moet de deuren nu voorgoed sluiten.

Op de genoemde locatie kon men kan spellen op computers doen en tafelvoetbal en poolbiljart spelen. De gemeente kwam er achter dat het game centrum er was omdat 's avonds allerlei flikkerende lichtjes werden waargenomen. B&W greep in: onder bestuursdwang moest het centrum dicht. En gesloten blijven.

Volgens wethouder André Springveld is het game centrum in het Intro-pand in strijd met het bestemmingsplan Druten-Zuid. Burgemeester Luciën van Riswijk vult aan: 'Het game center ligt pal naast een middelbare school. Jongeren beschouwen wij als een kwetsbare groep. Het game centrum kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van scholieren.' Hij vond die stelling overigens wel een beetje belerend, 'maar daar is niks mis mee', aldus Van Riswijk. Springveld geeft ook toe dat de overlast die jongeren enkele jaren geleden op dezelfde locatie veroorzaakten meespeelde in zijn achterhoofd. Toen dreigde incassokantoor Cannock Chase aan de Klepperheide daar weg te gaan als er niets aan de jongerenoverlast gedaan werd.

De aanvrager/exploitant is het met de visie van de gemeente niet eens. Volgens hem worden er geen jongeren onder de zestien toegelaten. Maar het college blijkt onverbiddelijk. 'Ook jongeren boven de zestien zijn een kwetsbare groep.' Wat hen betreft: Game – Over (en sluiten).