De hoofdrolspelers van de theaterproductie Kamperikelen.
De hoofdrolspelers van de theaterproductie Kamperikelen. Foto: John van Gelder

Ruïnetheater Batenburg speelt Kamperikelen

BATENBURG - De kasteelruïne in Batenburg vormt de komende twee weekenden het decor voor de theaterproductie 'Kamperikelen, geluk zit soms in een klein tentje'. Ruïnetheater Batenburg doopt de locatie voor de gelegenheid om tot camping 'de Grazige Weide', waar gasten zowel hilarische als pijnlijke situaties beleven.

Door Constance Moolhuijzen

Het hoogseizoen is begonnen, maar daar valt op camping 'de Grazige Weide' weinig van te merken. Door het tv-programma 'Ik vertrek' besluiten Willem en Corrie om een camping te beginnen. Corrie is wat minder enthousiast dan Willem, die zo lijkt te zijn weggelopen uit een ander programma, 'Help mijn man is klusser'. Uiteindelijk verhuizen ze vanuit hun woonplaats Lunteren naar een mooi terrein in Batenburg. De enige gast is geluks(onder)zoeker Koos Sonderling, die domweg gelukkig lijkt te zijn in zijn kleine tentje. In het aantal gasten komt geleidelijk aan verandering, wanneer opa en oma Groot Gunnewiek uit de Achterhoek, met hun twee kleinkinderen Syl en Margriet, arriveren. Daarna volgen een voetbalhooligan en zijn vrouw, beiden type Tokkie, met een heuse caravan. Dan wordt de rust op de camping verstoord door drie vreemde kampeerders uit het buitenland. Omdat de overige campinggasten de drie niet vertrouwen beginnen ze hun staplaats af te bakenen. Want zijn het eigenlijk wel kampeerders? Ze hebben niet eens een tent...

Stof tot nadenken
De belevenissen op deze alledaagse camping met hun kampeerders leiden tot herkenbare, hilarische maar ook pijnlijke situaties. Het stuk geeft, voor zowel kampeerders als niet-kampeerders, heel wat stof tot nadenken. Maar buiten dat is er vooral veel plezier aan te beleven.

'Kamperikelen, geluk zit soms in een klein tentje' is een productie van Jan van de Bovenkamp en wordt gespeeld op Kasteelruïne Batenburg. De voorstellingen zijn op vrijdag 23 juni (20.00 uur), zaterdag 24 juni (20.00 uur) en zondag 25 juni (14.30 uur). Het weekend erop gelden dezelfde dagen en tijden. Kaarten kosten 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen betalen 2,50 euro. Meer informatie: www.ruinetheaterbatenburg.nl.