Veteranendag in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Op zaterdag 24 juni is het weer de jaarlijkse Nationale Veteranendag. In diverse gemeenten wordt aandacht besteed aan deze dag, middels een bijeenkomst voor veteranen.

Beuningen
In de gemeente Beuningen wonen naar schatting 150 veteranen. Voor hen wordt op zaterdag 17 juni een bijeenkomst gehouden waar ze elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente ziet de bijeenkomst als een gelegenheid voor erkenning en begrip voor de veteranen. Het programma begint 's ochtends met een ontvangst bij het Veteranenmonument in Beuningen. Verder zijn er toespraken, optredens en een warme lunch in dorpshuis De Lèghe Polder. Aansluitend is er napraten en borrelen. Wie als veteraan geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel graag aanwezig wil zijn bij de bijeenkomst, kan zich aanmelden via s.peters@beuningen.nl.

West Maas en Waal
Veteranen in de gemeente West Maas en Waal worden op zaterdag 24 juni vanaf 10.00 uur ontvangen in de foyer van het Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. De veteranen worden hier toegesproken door waarnemend burgemeester mevrouw van Rhee. De bijeenkomst duurt tot 12.30 uur. Opgeven voor de bijeenkomst kan per mail via jackbeurskens@gmail.com of middels een briefje naar Hofhooistraat 30, 6621 ZN Dreumel.

Wijchen
Gemeente Wijchen houdt op zaterdag 17 juni voor de negende keer een bijeenkomst voor veteranen die in de gemeente wonen. De bijeenkomst vindt plaats in het kasteel van Wijchen en begint om 14.45 uur. Omstreeks 16.30 uur wordt er een groepsfoto gemaakt. Meer informatie: www.wijchen.nl.