Een blik op de Trambaan.
Een blik op de Trambaan. Foto: Crista van Toor

Ingezonden brief

Verkeerssituatie Trambaan

De Trambaan is een belangrijke verbinding tussen Boven- en Beneden-Leeuwen, er fietsen iedere dag schoolgaande kinderen en er komen veel wandelaars voorbij. In de huidige situatie is dat vaak levensgevaarlijk. Wij lopen iedere dag met onze honden door deze straat en moeten regelmatig opzij springen voor voorbijrazende auto's. Dagelijks worden wij geconfronteerd met geluiden van slippende banden en zien wij auto's met zeker 80km/uur voorbij razen op stukken waar een maximum snelheid geldt van 30km/uur.
De Trambaan bestaat uit twee delen, vanaf Boven-Leeuwen is er een toegestane snelheid van 60km/uur, die net iets voor de kruising met de Tessstraat over gaat naar 30km/uur. Het is een straat zonder voetpad of apart fietspad, waardoor alle weggebruikers gebruikmaken van hetzelfde wegvlak.

Nadat ik enkele maanden geleden wederom bijna werd aangereden, heb ik contact opgenomen met de wijkagent. De wijkagent gaf aan dat ze weinig tijd hebben om meer snelheidscontroles uit te voeren en zei dat ik contact op moest nemen met de gemeente. Uiteindelijk contact gehad met de gemeente, waarin begrip voor de situatie naar voren kwam. De gemeente heeft als test een wegversmalling geplaatst in de Tessstraat en overweegt een zelfde actie in de Trambaan. Ook wordt er gesproken over een voetpad langs de Trambaan, maar dit zijn helaas lange termijn plannen. Naar mijn idee moet er op korte termijn een structurele oplossing komen voor dit probleem om ernstige ongelukken te voorkomen.

Crista van Toor