Draagvlak ondernemers fonds

BEUNINGEN - Onder de ondernemers in het Beuningse winkelcentrum bestaat ruim voldoende draagvlak voor het ondernemersfonds, dat wordt gefinancierd door de reclamebelasting. Dat blijkt uit een deze week bekendgemaakt evaluatierapport.

De reclamebelasting voor het winkelcentrum geldt sinds 2013. Dit geld gaat naar het ondernemersfonds. De centrummanager gebruikt de middelen van het fonds om de veiligheid en kwaliteit van het centrum te vergroten. Ook worden de middelen gebruikt voor promotie. Het evaluatierapport constateert dat het winkelcentrum geen actieve ondernemersvereniging heeft. Daarom wordt aanbevolen om te investeren in een betere samenwerking tussen de ondernemers. Ze moeten meer met elkaar communiceren en dan kan een actieve ondernemersvereniging ontstaan. De betrokkenheid van de ondernemers is ondanks alle inspanningen van de centrummanager niet toegenomen, zo stelt het rapport. Dit wordt mede veroorzaakt door een onduidelijke samenwerkingsstructuur. De centrummanager bepaalt de projecten en voert deze voor een groot deel zelf uit.

Ook in Beneden-Leeuwen is men bezig een ondernemersfonds op te richten via de ondernemersvereniging. Het ondernemersfonds wordt gefinancierd door de reclamebelasting, net als Druten, Beuningen en Wijchen.