Foto: Rob Buis
Foto: Rob Buis Foto: Rob Buis

Vierde Grandslamzege Marjolein Buis

PARIJS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft haar vierde grandslamzege op zak. Samen met Yui Kamiji was ze de beste in het damesdubbelspel op Roland Garros.

De winst betekende de tweede dubbelzege op Roland Garros voor Buis. Vorig jaar was ze eveneens de beste in het enkelspel op het tennistoernooi in Parijs. Die titel moest ze dit jaar afstaan aan haar dubbelpartner.
In het damesdubbelspel speelden de oude en nieuwe kampioen samen. Het duo won in de halve finale van De Groot en Whiley (Eng), met 7/5 6/1. In de finale wachtten de topfavorieten Jiske Griffioen en Aniek van Koot. Buis en Kamiji gingen echter als kometen van start. In de brandende zon stond binnen no time een 4/0 voorsprong op het bord. Ze wonnen de set uiteindelijk met 6/3. De bloedstollende en spectaculaire tweede set ging met 7/5 naar Buis en Kamiji.

Naast een dubbeltitel op de Australian Open (2016) heeft Buis nu twee dubbeltitels op Roland Garros weten binnen te slepen. Haar enkelspeltitel van vorig jaar blijft vooralsnog haar enige solistische grandslamtitel.