Leuke dingen doen bij dementie?

MAAS EN WAAL - Kun je nog leuke dingen doen als je partner, ouder of een ander iemand uit je omgeving dement aan het worden is? Die vraag staat centraal tijdens het laatste Alzheimercafé van dit seizoen, op maandag 12 juni.

Gastspreker Walter Vrijssen bewijst tijdens de bijeenkomst dat het wel degelijk mogelijk is om leuke dingen te blijven doen. Hij heeft veel ervaring in het omgaan met dementerenden. Via spel laat hij zien dat er veel mogelijkheden zijn om dingen te ondernemen. Voorwaarde is wel een juiste benadering. Hij laat duidelijk zien wat wel werkt en wat juist niet.
Door een andere benadering verandert ook de reactie van de dementerende. En dat heeft weer invloed op jezelf. Walter betrekt de aanwezigen op een speelse manier bij de gebeurtenissen en maakt zo ook voelbaar hoe jouw gedrag invloed kan hebben op de ander.

Na deze avond heeft het Alzheimercafé een zomerstop. Het nieuwe seizoen begint weer op maandag 4 september. Het Alzheimer Café wordt zoals elke maand gehouden in zaal Mamre, naast de Protestante kerk, aan de Kattenburg 59 in Druten. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De avond begint om 19.30 uur, de zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met mevrouw Reulen, via tel. 0487-51 01 26